Diskuzní fórum aneb AKTIVNĚ O ZDRAVÍ

Doufáme, že se stanete pravidelnými přispivateli do diskuzního fóra, a budete mít pro nás spoustu dotazů. Na vaše dotazy budeme reagovat během krátké doby, a nejen my, ale i odborníci z řad lékárníků, lékařů, zástupců farmaceutických firem, ale i lidé se svými názory a zkušenostmi. Nebojte se napsat o svém problému nebo naopak přispět svou radou či zkušeností na jakékoliv téma týkající se zdraví.

 

Obecně o zdraví

Re: Hubnutí

Rada lékárníka | 11.12.2011

Dobrý den Otylko,
děkujeme za Vaši otázku. Nenapsala jsete, kolik vážíte a měříte, zkuste si nejprve spočítat Váš BMI (váha dělená druhou mocninou výšky v metrech). Normální hmotnost představuje BMI 18,5 – 24,9. Výsledek je orientační, ale pro představu postačí, zejména ženy mají často sklon svou nadváhu zveličovat.
Jestliže Vás netrápí zdravotní potíže, můžete začít ihned s rozumným snižováním hmotnosti. Co se týče pomoci z lékárny, tak Vás zklamu, zázraky navždy neumí ani tukožroutská polévka či Atkinsonova dieta, hubnutí je totiž o vůli, odhodlání a disciplíně. Na úvod Vám sice tablety sníží chuť k jídlu nebo Vás zasytí chutný koktejl s vitamíny, ale když nebudete dodržovat zásady zdravého životního stylu, hmotnost se opět zvýší.
Do tělocvičny Vás neženeme, ale místo výtahu schody, na nákup pěšky apod. určitě zvládnete.
Obecně je doporučováno jíst nejpozději hodinu po probuzení a poté co 3h. Pokud máte neodolatelnou chuť na sladké, dopřejte si malý kousek ráno do 9h, po 14h zkuste omezit nebo úplně vynechat přílohy a pečivo. Dnes už odborníci neradí vynechávání večeře kvůli zpomalení metabolismu, ještě 3 h před ulehnutím byste si měla něco lehkého vzít, např. mrkev, tvrdý nízkotučný sýr apod. Samotná voda také startuje hubnutí, pro hladové žaludky je vhodná sklenice před každým jídlem. A kafaře nepotěším, kofein totiž brání vstřebávání tuku, u hubnutí byste měla tmavou pochutinu vynechat.
Je-li pro Vás počítání kalorií složité, vyzkoušejte krabičkovou dietu. Má přesně stanovené nutriční složení a při přípravě pokrmů jsou používány šetrné technologické postupy.
Téměř v každém větším městě najdete ordinaci obezitologa nebo nutriční centrum, kde Vám ochotně poradí a hubnout budete pod odborným dohledem.
Držíme pěsti, ať je Vaše cesta k ideální postavě úspěšná! Lucie

Re: Hubnutí

Petr | 12.12.2011

To je těžké, vše je o změně, bohužel zázraky se nekonají. Zkuste oslovit nějakého odborníka a nechat si zpracovat výživový plán - pak nebudete hladovět, ale naopak, jak říkají ti, co na to přistoupili, budete překvapená, jak často budete muset jíst, ale chce to držet se rad a jíst podle jídelníčku a k tomu trochu pohybu - neděste se, nemusíte do tělocvičny, jen si pro ty potraviny co budete vařit dojděte pěšky a ne autem a domů to vemte oklikou - a už sportujete ideální pohyp pro začátek a pro ty, co nic nedělají a jen tloustnou....dejte vědět, zda u Vás došlo k nějakému rozhodnutí, změně nebo zda čekáte na zázračnou pilulku :-) Jó, ono to hubnutí totiž začína v hlavě.

Nespavost

Brigita | 09.12.2011

Dobrý den, každý večer minimálně hodinu ležím v posteli a nemohu usnout,přitom jsem unavená, ale spánek nepřichází, ráno vstávám brzy (5.30, chodím spát cca v 22.30) Co by jste mi doporučili mimo hypnotik, po kterých ráno vstávám s velkými obtížemi?
Děkuji mnohokrát.

Re: Nespavost

Rada lékárníka | 10.12.2011

Dobrý den Brigito, děkujeme za Vaši otázku.
Ideální hypnotika neexistují, vždy nabízí jen krátkodobé řešení.
V lékárně si můžete zakoupit kromě speciálních čajových směsí na nespavost také bylinné tablety, např. Benosen, HappySen, Hypnox apod., které pomáhají uvolnit napětí, stres a zkvalitnit spánek. Jsou to přírodní produkty, takže na ně nevzniká návyk, většinou se užívají 1-2 tbl před spaním.
Dále existují určitá pravidla spánkové hygieny, např. pokud neusnete do 30minut po ulehnutí, měla byste vstanout a věnovat se nějaké monotónní činnosti, třeba takové, kterou dlouho odkládáte. Zkuste se zamyslet nad tím, jak dlouho nespavostí trpíte, jestli došlo k nějakým změnám ve Vašem osobním či profesním životě, zda něco rušivého nepřibylo v ložnici apod. Až budete ponocovat, navštivte náš zpřátelený web https://www.pharmanews.cz/2009_06/site/clanek1.html, kde v archívu naleznete příspěvek zabývající se přímo insomnií - nespavostí.
Držíme Vám pěsti, aby se Vaše potíže co nejdříve vyřešily, vždyť co je sladšího než spavedlivý spánek.:-)
Mějte se pěkně, Lucie

kocovina

Honza | 08.12.2011

Někde jsem slyšel,
že prý existují nějaké prášky, nebo šumáky
na poopiční stavy.
Nevíte název?

Re: kocovina

Marťák | 08.12.2011

Ahoj, nejlepší je, když si uděláš šumák s vit. C a Acylpiryn a vypiješ ho ještě večer. Jinak si to dej ráno:) A hodně štěstí.

Re: kocovina

Petra | 08.12.2011


Ja znam Noblem, ale musite si ho dat pred, behem i po parbe a je to pohoda. Po si dejte Vyprostovak - sumive tablety, nevim,zda se jeste prodavaji.

Re: kocovina

Rada lékárníka | 09.12.2011

Dobrý den Honzo,
před "akcí" bychom Vám doporučili ovoce bohaté na vitamíny B a C, jelikož během konzumace alkoholu dochází k úbytku právě těchto prvků. V lékárně si můžete zakoupit přípravek Anti Ethanol, který se užívá 30 minut před konzumací alkoholu a podporuje proces zvýšeného odbourávání alkoholu v játrech.
Během akce je vhodné pamatovat na vodu, kocovina je často způsobena dehydratací. Kromě nealka nezapomínejte ani na jídlo, to zabrání rychlému vstřebávání alkoholu.
Po mejdanu opět voda, zázvorový čaj zklidní žaludek, procházka na čerstvém vzduchu, spánek. V lékárně si můžete zakoupit Vyprošťovák, ten pomůže zažívání a forma šumivých tablet je navíc k podrážděnému zažívacímu traktu šetrná.
Rozhodně bychom Vám nedoporučili při kocovině aspirin nebo ibuprofen, zejména pokud máte problémy se žaludkem. Také se vyhněte mléku, které by bylo pro rozhoupaný žaludek příliš velká zátěž.
Mějte se pěkně, Lucie

Re: kocovina

Verča | 12.12.2011

Z tablet je to Anti Ethanol 0,7 a šumáky se jmenují Vyprošťovák

Pálení žáhy

Jana | 07.12.2011

Tak jsem si u oběda prohlížela tyto stránky. A jak jsme dojedla, opět je to tady - pálí mě žáha. Poradí mi někdo, co s tím. Pastilky (Tums, Renne, Ranisan ...) nefungují.Děkuji moc.

Záznamy: 1591 - 1600 ze 1613
<< 158 | 159 | 160 | 161 | 162 >>

Přidat nový příspěvek